Midwinter Concerten Stiftskerk 2019

Op zaterdag 28 december, sloten vele muziekliefhebbers hun jaar af in “onze” Stiftskerk te Weerselo. Er waren drie concerten, met een kleurrijke sfeervolle programmering.
We hopen dit Midwinterfestival, waarover in de Twentse krant Tubantia een mooi artikel verscheen, ook in 2020 te kunnen organiseren. 

Zaterdag 28 dec 2019 11.00 uur
Stiftskerk Weerselo
Koffie vanaf 10.30u in de Stiftschuur

Midwinter Koffieconcert: Schumann en meer

Vanwege de enorme belangstelling voor de middagconcerten is er een extra concert geprogrammeerd! Voor wie te laat was met bestellen, of voor wie twee concerten op een dag niet genoeg vond: hier is de kans om een fantastisch concert mee te maken. Vier ongelooflijke musici verrassen u in de ochtend met een indringend programma vol van intense muziek.

Robert Schumann: 5 Stücke im Volkston, op. 102
Jörg Widmann: Valse Bavaroise, Pas de deux en Toccatina all’inglese
Leoš Janáček: Vioolsonate
Antonín Dvořák: Pianotrio nr. 4 in E klein, op. 90 ‘Dumky trio’

Daniel Rowland (viool), Maja Bogdanovic (cello), Natacha Kudritskaya (piano)
De kaartprijs van € 18,50 is inclusief een kop koffie of thee vooraf in de Stiftsschuur, waar u vanaf 10.30 uur welkom bent.

Zaterdag 28 dec 2019 13.30 uur
Stiftskerk Weerselo

Midwinterconcert: Bachs Goldberg variaties

Bach is het begin en het einde voor veel muziekliefhebbers, en de Goldberg variaties zijn geliefd. Het is maar heel zelden dat ze te horen zijn in de bewerking voor drie strijkinstrumenten. Laat u meevoeren met de muziek, aan de hand van deze drie geweldige musici.

J.S. Bach (arr. Sitkovetsky): Goldberg Variaties, BWV 988
Corinne Chapelle (viool), Joël Waterman (altviool), David Cohen (cello)

Zaterdag 28 dec 2019 15.30 uur
Stiftskerk Weerselo

Midwinter Stift

Midwinterconcert: van Schubert tot Dvořák

Franz Schubert: Sonate “Arpeggione”
Igor Stravinsky: Divertimento uit Le baiser de la fée
– pauze –
Clara Schumann: 3 Romances
Antonín Dvořák: Pianokwintet in A groot op. 81
Daniel Rowland (viool), Corinne Chapelle (viool), Joël Waterman (altviool), David Cohen (cello), Blanca Gleisner (hobo), Natacha Kudritskaya (piano)

Online kaarten bestellen
Klik naast het programmaonderdeel naar keuze op “kaarten bestellen”. Kies het gewenste aantal kaarten en klik op “Volgende”. Kies de plaatsen (indien van toepassing) en klik op “Volgende”. Klaar met bestellen? Klik op “Ga verder naar check out”.

De kaarten worden besteld via de Nationale Theaterkassa. Deze is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00–21:00 uur en in het weekend van 10:00-20:00 uur via 0900-9203 (€ 0,45 pm). Per telefonische bestelling bedragen de boekingskosten € 1,75.

Lukt het online bestellen niet?
Het kan zijn dat u bij een concert ‘’Totaal 0 tickets’’ ziet staan en u niet verder komt met bestellen. Dan is het concert uitverkocht.