Midwinter Concerten Stiftskerk 2019

Op zaterdag 28 december, in “onze” Stiftskerk te Weerselo. Er zijn DRIE concerten. Voor alle concerten – het extra Koffieconcert, en concert 1 en concert 2 – zijn uitsluitend nog losse kaarten te koop.
De dag begint met koffie en Schumann, om 11.00 uur. De drie musici vervolgen hun concert met Widmann, Janácek en Dvořák.
Tijdens het concert om 13.30 uur kunt u zich onderdompelen in Bachs Goldberg variaties, in een bewerking voor strijkkwartet. Om 15.30 uur is het laatste concert, in twee delen: vóór de pauze Schubert en Stravinsky, en daarna Schumann en Dvořák. Mooier is een muzikaal jaar niet af te sluiten, dus zorg dat u erbij bent.

Zaterdag 28 december 11.00 uur
Stiftskerk Weerselo

Extra Midwinter Koffieconcert: Schumann en meer

Omdat de concerten dit jaar al uitverkocht waren vóórdat de decembermaand aanbrak, is er een extra concert geprogrammeerd. Voor wie te laat was met bestellen, of voor wie twee concerten op een dag niet genoeg vond…

Robert Schumann: 5 Stücke im Volkston, op. 102
Jörg Widmann: Valse Bavaroise, Pas de deux en Toccatina all’inglese
Leoš Janáček: Vioolsonate
Antonín Dvořák: Pianotrio nr. 4 in E klein, op. 90 ‘Dumky trio’

Daniel Rowland (viool), Maja Bogdanovic (cello), Natacha Kudritskaya (piano)
Kaartprijs is inclusief een kop koffie of thee vooraf in de Stiftsschuur.

Zaterdag 28 december 13.30 uur
Stiftskerk Weerselo

Midwinterconcert 1: Bachs Goldberg variaties

Bach is het begin en het einde voor veel muziekliefhebbers, en de Goldberg variaties zijn geliefd. Het is maar heel zelden dat ze te horen zijn in de bewerking voor drie strijkinstrumenten. Laat u meevoeren met de muziek, aan de hand van deze drie geweldige musici.

J.S. Bach (arr. Sitkovetsky): Goldberg Variaties, BWV 988
Corinne Chapelle (viool), Joël Waterman (altviool), David Cohen (cello)

Zaterdag 28 december 15.30 uur
Stiftskerk Weerselo

Midwinter Stift

Midwinterconcert 2: van Schubert tot Dvořák

Franz Schubert: Sonate “Arpeggione”
Igor Stravinsky: Divertimento uit Le baiser de la fée
– pauze –
Clara Schumann: 3 Romances
Antonín Dvořák: Pianokwintet in A groot op. 81
Daniel Rowland (viool), Corinne Chapelle (viool), Joël Waterman (altviool), David Cohen (cello), Blanca Gleisner (hobo), Natacha Kudritskaya (piano)

Online kaarten bestellen
Klik naast het programmaonderdeel naar keuze op “kaarten bestellen”. Kies het gewenste aantal kaarten en klik op “Volgende”. Kies de plaatsen (indien van toepassing) en klik op “Volgende”. Klaar met bestellen? Klik op “Ga verder naar check out”.

De kaarten worden besteld via de Nationale Theaterkassa. Deze is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00–21:00 uur en in het weekend van 10:00-20:00 uur via 0900-9203 (€ 0,45 pm). Per telefonische bestelling bedragen de boekingskosten € 1,75.

Lukt het online bestellen niet?
Het kan zijn dat u bij een concert ‘’Totaal 0 tickets’’ ziet staan en u niet verder komt met bestellen. Dan is het concert uitverkocht.